در این مقاله قصد دارید ۷ اشتباه مهم در طراحی وب سایت را در سال ۲۰۱۹ به شما شرح دهیم.
تغییر متد های طراحی سایت و تغییر سلیقه مخاطب، طراحی سایت را برای طراحان سایت دشوار کرده است.
با این وجود نکاتی وجود دارد که رعایت نکردن آن به طراحی ربطی ندارد و به مواردی مثل فونت و … مربوط است.
در این مقاله ۷ اشتباه مهم در طراحی سایت را بررسی و شیوههای جایگزین آن را معرفی میکنیم.
۱) استفاده از چند فونت در وب سایت
وقتی شما در حال طراحی تراکت یا لوگو باشید حجم اهمیتی ندارد و هر چقدر حجم بیشتری داشته باشد، نتیجه بهتری را پس از چاپ میبینید.
اما در طراحی وب سایت یکی از فاکتورهای مهم در سئو، حجم صفحات سایت و همچنین سرعت بارگذاری سایت است.
حجم هر فونت از ۵۰ تا ۲۰۰ کیلوبایت میباشد و هر فونت همین اندازه به حجم سایت اضافه میکند.
البته این حجم در فونت های فارسی به حداکثر سایز خود (۲۰۰ کیلوبایت) میرسد، هر ۱۰۰ کیلوبایت باعث افزایش زمان سایت شما خواهد شد.
به همین علت اگر در این شرایط قرار بگیرید، سایت لود میشود اما فونت ها و متنها به کاربر تا زمانی که تک تک فونتها دانلود نشود، نشان داده نمیشود.
اما از طرف دیگر، استفاده از چند فونت در یک سایت، طراحی سایت شما را عملا از حالت حرفهای خارج میکند.
چرا که نمیتوان چندین فونت را پیدا کرد که از نظر ظاهری با هم تناسب داشته باشند و اگر خیلی هم تناسب داشته باشند، دلیلی برای استفاده از فونتهای متفاوت وجود ندارد.
توجه داشته باشید فونتهای انتخابی شما باید هر دو در یک فضای ذهنی باشند.
مثلا اگر فونت عناوین شما منحنی و فانتزی باشد اما متن های صفحه فونت جدی و شکسته داشته باشند.
از لحاظ تجربه کاربری به مشکل میخورید و هویت برند شما از بین خواهد رفت!
۲) استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی در صفحه
مطمئنا شما هم مقالات زیادی در اینترنت در مورد تاثیر تکرار کلمات کلیدی در صفحه خوانده اید.
شما از تکنیک تکرار کلمات کلیدی برای بهبود ساختار سئو استفاده میکنید.
برخی مواقع توجه به برخی از تکنیک های سئو موجب میشود که کاربران از ساختار و نحوه نگرش سایت خوششان نیاید و تمایلی به خواندن مطلب نداشته باشند.
قطعا شما تلاش زیادی برای کسب جایگاه اول در گوگل و جذب مخاطب به سایت میکنید، اما باید برنامه درستی را برای ارائه به کاربران داشته باشید.
عوض کردن ساختار محتوا و طراحی سایت که با اصول سئو هماهنگ باشد تا زمانی مورد تایید است که به تجربه کاربر آسیبی نرساند.
باید مراقب باشید که تکرار کلمه کلیدی باعث مخدوش شدن هویت برند شما نشود.
البته که این مورد در طراحی سایت شرکتی تاثیر بیشتری دارد چراکه مستقیما با اعتبار برند شما در ارتباط خواهد بود. به همین علت پیشنهاد میکنیم که دایره کلمات کلیدی خود را گسترش دهید و متن مناسبتری را به کاربران ارائه دهید.
۳) استفاده مداوم از بنر های زیاد در طراحی وب سایت
منظور من از این مورد، بنر های تبلیغاتی سمت راست و چپ سایت نیست.
منظور سایت هاییست که با استفاده از تصاویر و جملات سعی میکنند تا کاربر را به صفحه خاصی منتقل کنند.
به عنوان مثال شما در زمینه کتاب های الکترونیکی فعالیت میکنید و در بخش هایی از سایت خود، قابلیتی برای خرید آنلاین قرار داده اید.
مثلا اگر برای هر کالای خود یک جمله تاثیرگذار یا بنر (۳۰ درصد تخفیف برای خرید اول) قرار دهید، یک آسیب جدی به طراحی سایت خود میزنید. اگر یک محصول مشخص را به کاربر نمایش دهدی و این بنر را به کاربر نشان دهید، شانس فروش خود را افزایش میدهید.
۴) پخش اتوماتیک موزیک در سایت
بسیاری از اوقات، برای القای حس سایت خود به مخاطب و جذب توجه بیشتر، پیشنهاد میشود تا از یک موزیک در طراحی وب سایت استفاده شود. هر دو هدف ارزشمند است اما ممکن است اشخاص سلایق موسیقی متفاوتی داشته باشند و استفاده از یک آهنگ برای همه خویشایند نیست. از سوی دیگر بسیاری از کاربران هنگام مراجعه به سایت در خانه یا محیط اداری هستند و قطعا آمادگی لازم برای پخش موزیک را ندارند، اگر کاربر در این شرایط قرار بگیرد به سرعت سایت شما را ترک میکند.
در ضمن استفاده از موزیک، باعث افزایش سرعت صفحه و افزایش سرعت لود سایت میشود و در نهایت باعث سئو منفی خواهد شد.
۵) استفاده از تصاویر غیرمرتبط
خیلی از طراحان یا مدیران وب سایت، زمان کافی را برای انتخاب تصاویر سایت صرف نمی کنند و پس از جست وجو در گوگل اولین عکسی را که می بینند که ارتباط با موضوع دارد را دانلود و در سایت قرار میدهند. این کار باعث می شود تا چیدمان و یکپارچگی سایت از بین برود و اولین اتفاقی که می افتد این است که کاربرانی که کمی با موضوع کاری شما نا آشنا هستند، گیج شوند و سایت شما را ترک کنند. برای همین حتما باید از تصاویر مرتبط با حوزه سایت خود استفاده کنید و در ضمن توجه داشته باشید که بهتر تصاویری را انتخاب کنید که بدون پس زمینه یا PNG باشند.
۶) پیاده سازی صفحات با عرض زیاد
استفاده از تمام عرض صفحه نمایش به شما یاری می کند محتوای بیشتری را در نگاه اول به کاربران ارائه دهید اما اینکار باعث میشود تجربه کاربری بدی را به کاربر منتقل کنید به خصوص در صفحه مقالات و اخبار سایتتان.
در حال حاضر اندازه صفحه نمایش در دفاتر و منازل بسیار بزرگتر از قدیم شده و کاربران زیادی از مانیتور های بالای ۱۶-۱۷ اینچ استفاده میکنند. استفاده کردن از کل فضای صفحه باعث می شود کاربر نتواند بر روی محتوا تمرکز کند.
۷) استفاده از پاپآپ زیاد در صفحات
همه ما به خوبی میدانیم که پاپ آپ باعث جلب توجه کاربران میشود و اگر از پاپ آپ به صورت صحیح استفاده کنید نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری و یا عضویت در خبرنامه را به صورت چشم گیری افزایش خواهید داد. اما اگر تعداد این پاپ آپ ها زیاد باشد مطمئن باشید که کاربران شما آزرده خاطر خواهند شد.
پاپ آپ هایی که کاربران با دشواری میتوانند راهی برای بستن آن پیدا میکنند بسیار زننده هستند و باعث میشود محتوای صفحه به کاربران به درستی نمایش داده نشود و از مهم ترین عامل هایی که باعث خروج کاربر از سایت میشود، میباشد.
در طراحی فروشگاه اینترنتی استفاده کردن از پاپآپ برای ارائه پیشنهادات ویژه و جشنواره ها استفاده میشود و بسیار کارآمد است اما باید برای اینکه کاربران را از این عامل دور کنید، باید با استفاده از کوکی ها آی پی کاربران را رصد کنید و رفتار های آنان را ارزیابی کنید، در غیر اینصورت پیام یکبند به کاربر نشان داده می شود و در نهایت باعث خروج وی از سایت شما میشود.