انتخاب نام دامنه از اهمیت بالایی برخوردار است، برای همین برای انتخاب نام مناسب دامنه باید به نکاتی توجه کنید. نام دامنه معرف وب سایت، کلاس کسب و کار شما و معرفی کننده تجارت و برند شما میباشد.
اگر نام نادرستی را برای سایت خود ثبت کنید، در آینده به دردسر خواهید افتاد، نام دامنه در سئو سایت مهم و تاثیر گذار است، اما چگونه؟ آیا راهی وجود دارد که روش های درست و غلط در انتخاب دامنه را متوجه شویم تا سئو سایت خود را حداکثر برسانیم؟ واقعا تاثیر نام دامنه و تاثیر پسوند دومین دامنه بر سئو سایت چقدر است؟
از نام کامل کسب و کار در نام دامنه استفاده نکنید!
برای رسیدن به حداکثر سئو وب سایت ، وسوسه ای بین کسانی که قصد راه اندازی سایت اینترنتی خود را دارند پیش میآید که نام دامنه خود را دقیقا مطابق نام کسب و کار خود قرار دهند، اصطلاحا به این کار ” دامنه مطابق “ میگویند.
دامنه دقیقا مطابق یعنی چه؟
دامنه کاملا مطابق به این معنا است که کلیه کلمات کلیدی را در نام دامنه استفاده کنید. مثلا کلمه کلیدی ” خرید لپ تاپ ایسوس ارزان ” به عنوان محوریت اصلی کسب و کار اینترنتی شما قراردارد و اگر شما از نام دامنه دقیقا مطابق استفاده کنید، آدرس دامنه شما به شرح زیر میشود:
www.kharidlaptopasusarzan.com
شاید انتخاب همچین نام دامنهای در ظاهر فکری عالی به نظر برسد، شاید با خودتان بگویید که حتما وجود کلمات کلیدی در نام دامنه، باعث SEO بهتر خواهد شد. سوال اینجاست که آیا این درست است؟
باید بگوییم که به صورت قطعی این چنین نیست!
در گذشته، در سال ۲۰۱۲، شرکت گوگل اعلام کرد که خیلی از وب سایت های اینترنتی با انتخاب نام دامنههای دقیقا مطابق در تلاش هستند تا سئو سایت خود را به حداکثر برسانند، در سال ۲۰۱۲ اگر قصد داشتید کسب و کار اینترنتی خود را مثلا در زمینه ” قطعات خودرو ارزان ” راه اندازی کنید و هرچه سریع تر کارتان رونق بگیرد، هیچ مشکلی سد راه شما نبود! تنها کاری که باید میکردید این بود که دامنه www.cheapautoparts.com را ثبت کنید و طراحی سایت خود را انجام دهید تا در کمترین زمان ممکن به صفحه اول گوگل برسید.
بدون هیچ بک لینکی، بدون هیچ گونه محتوای با کیفیتی و فقط با قدرت نام دامنه در SEO
اما گوگل مدتی بعد خبر نا امید کننده ای را منتشر کرد، این خبر، به نام ” بروزرسانی دامنه دقیقا مطابق ” نام گذاری شد، Minor weather میگوید : تغییر کوچک الگوریتم بعدی گوگل ، رتبه سایت های اینترنتی بدون کیفیتی را که از قانون ” دامنه دقیقا مطابق ” استفاده کردند و در نتایج گوگل به رتبه های مناسب رسیدند، در نتایج جست و جوی گوگل کاهش پیدا کنند.
این قانون باعث شد که رتبه سایت هایی که دارای دامنه هایی با کلمات کلیدی خود بودند دچار افت شدیدی شوند، به طوری که به رتبه های پایین و صفحات آخر گوگل هدایت شوند.
به همین علت استفاده از کلمه کلیدی کامل برای نام دامنه کار مناسبی و همچنین ایده جذابی نیست.
از نام تجاری خود برای نام دامنه استفاده کنید
ماندگار ترین، ایمن ترین و بهترین روش، استفاده از نام تجاری شما به عنوان نام دامنه است. ممکن است بپرسید چرا؟ دلیلش این است که نام تجاری همان چیزی است که کاربران و مشتریان آینده شما را به سایتتان جذب میکند، در ضمن مشتریان سایت شما را با نام تجاری تان به ذهن می سپارند، توجه داشته باشید که بسیاری از ترافیک های سایت شما از طریق موتور های جست و جو دریافت میشوند.
جست و جوی هدایت شده، یعنی چه؟ حست و جوی هدایت شده، یک نوع رشته جست و جو است که کاربر با جست و جوی کلمات کلیدی مرتبط سعی در پیدا کردن سایت هدف ( که سایت شما میباشد) خواهند کرد.
به عنوان مثال اگر نام تجاری شما hamyarphp باشد، کاربران میتوانند با استفاده از قابلیت رشته های جست و جو شده به سایت شما هدایت شوند:
HamyarPHP
همیار پی اچ پی
توجه کنید، چگونه رشته ” همیار پی اچ پی ” باز هم به کمک لینک های سایت تکمیل شده و کاربران را به سایت درست هدایت می کند.
بین سه نوع رشتهای که موجود است، رشتههای اطلاعاتی از همه معروف تر هستند و بعد از آنها رشتههای هدایت شده قرار دارند.
وقتی که مشتریان شما جست و جویی شبیه به موارد بالا انجام میدهند به احتمال زیاد سایت شما را پیدا خواهند کرد، به شرطی که بتوانید سئو سایت خود را به بهترین نحو انجام دهید، البته شرکت هایی مختلفی مثل همیار پی اچ پی وجود دارند که به شما در جهت رسیدن به صفحه اول گوگل کمک میکنند.
علائم نام تجاری چیست؟
هر اتفاقی که کوچکترین اشاره به نام تجاری یا اتفاقی که باعث دیده شدن نام تجاری شما و وب سایت اینترنتی شما در فضای دیجیتال شود، علائم تجاری میگویند، این علائم تاثیر بسیار زیادی بر روی بهبود سئو سایت دارند.
کمی تخصصی تر علائم نام تجاری، کمی گسترده تر از SEO هستند، چرا که تاثیر اصلی آنها بر روی روابط عمومی است و در نهایت منجر به SEO بهتر میشود.
برای ایجاد علائم تجاری، شما فقط نباید مشغول فعالیتهای سئو سایت و بازار محتوا شوید و بلکه قبل از این موارد باید مشغول فعالیتهایی جهت تولید علائم نام تجاری شوید، موارد علائم تجاری را به صورت رایگان برای شما لیست کرده ایم:
- اگر کارمندانی دارید که برای شما کار میکنند، حتما عکس و سمت آن ها را در صفحه درباره ما قرار دهید.
- اگر کارمندانی برای شما کار میکنند، در صفحات مجازی نظیر LinkedIn و … به آنها بگویید شرکت یا استارت آپ شما را به عنوان سوابق شغلی درج کنند.
- اگر آدرس فیزیکی دارید حتما آن را به مخاطبان اطلاع رسانی کنید.
اما تکلیف کلمه کلیدی هدف دار چه می شود؟
به صورت رک و ساده باید خدمتتان بگویم که استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه دیگر خیلی مهم نیستند. تا زمانی که شما به تولید محتوای خود ادامه دهید، محبوبیت نام تجاری شما افزایش پیدا خواهد کرد و گوگل و سایر موتور های جست و جو متوجه میشوند که چه کلمات کلیدی با کسب و کار شما همخوانی دارند.
به عنوان مثال کلمه Buffer را در نظر بگیرید، همانطور که از نامش پیداست هیچ مفهومی از کلمات کلیدی رسانه های اجتماعی یا اشتراک گذاری به ذهنتان خطور نخواهد کرد، اما از نظرتان گوگل با استفاده از چه ابزاری بین میلیون ها سایت این وبسایت را در صفحه اول آورده و تمامی محصولات، خدمات و حتی صفحات آن را بررسی و لینک کرده است؟
حالا اگر نام تجاری شما فقط و فقط یک کلمه معمولی از فهرست واژگان باشد چطور؟ مثلا Apple ؟ باز هم خدمتتان میگوییم که به مشکلی نخواهید خورد و هیچ ایرادی ندارد!
به تصویر زیر دقت کنید، ما عبارت Apple را در اینترنت جست و جو کردیم، آیا شما اطلاعاتی در مورد سیب میبینید؟
شاید شما نتوانید محصولات خود را مثل محصولات میلیون دلاری اپل به فروش برسانید اما مشکلی نیست، گوگل آنقدر قدرتمند است که میتواند نام تجاری شما را بررسی کند و مخاطبان را به صورت کاملا هدفمند به سایت شما هدایت کند.
مثال دیگری برای شما میزنیم، Connectivity یک نام تجاری است که مدت زمان بسیار کمی است فعالیت میکند، اما گوگل به این سایت رتبه یک را داده است اگر دقت کنید میبینید حتی از سایت ویکی پدیا رتبه بهتری دارد.
توجه داشته باشید که نام تجاری شما از نام دامنهتان مهم تر میباشد، حتی اگر خودتان واژهای برای نام تجاریتان ایجاد کنید باز هم موفق خواهید شد.
یعنی اصلا نباید نام دامنه شامل کلمه کلیدی باشد؟
این کار ایراد دارد؟ اصلا و ابدا !
یک سایت اینترنتی که شامل کلمه کلیدی که به آن PMD یا دامنه جزئا مطابق گفته میشود اصلا آسیبی به سئو شما نمی رساند، به شرطی که بخش کمی از کلمه کلیدی شما جزو نام دامنه تان باشد.
EMD (دامنه های دقیقا منطبق) و PMD (دامنههای جزئا منطبق) تفاوت شان با هم این است که در PMD ها نه تنها به سئوی شما آسیبی نمیزنند بلکه باعث افزایش ترافیک سایت هم میشوند اما EMD باعث میشود هیچ وقت حتی با تولید محتوای عالی هم نتوانید به رتبه هالی مناسب در گوگل برسید. برای اینکه بهتر متوجه این موضوع شوید مثالی برایتان زدیم:
بر فرض کلمه کلیدی شما ” Peripheral Laptop ” میباشد، اما اگر بخواهید آدرس سایت خودتون رو peripherallaptop.com قرار بدید واقعا طولانیست! به این مدل دامنه ها EMD میگویند.
اما اگر مثلا کلمه کلیدی شما ” طراحی سایت PHP ” است ، به جای اینکه نام دامنه را tarahisitephp.com قرار بدید با کمی فکر میتوانید یک نام تجاری خاص مثل HamyarPHP ایجاد کنید که هم به کلاس کاری شما ارتقا ببخشد و هم باعث ماندگار شدن سایتتان در ذهن مخاطبان خواهد شد، به این نوع دامنهها PMD میگویند.
به جای تنها تغییر نحوه رتبه بندی دامنه ها، گوگل علائم اسپم را در اطراف EMD ها (دامنه های دقیقا منطبق) و PMD ها (دامنه های جزئا منطبق) هدف قرار داده است.
تاثیر پسوند دامنه بر روی سئو سایت چیست؟
توجه داشته باشید که پسوند دامنه نیز تاثیر بسیار مهمی در سئو وب سایت دارد، در ضمن رایج ترین پسوند دامنه در دنیا .com میباشد.
ممکن است دلیل های منطقی دیگری برای خود بیاورید که حتی ممکن است باعث زیباتر شدن آدرس سایت شما شود اما باید دقت داشته باشید پسوند هایی نظیر .tk و .pw با اسپم مواجه خواهند شد.
البته پسوند تاثیر منفی مستقیم بر روی رتبه بندی سابت شما نخواهد داشت اما در صورتی که پسوند دامنه خود را درست انتخاب کنید در رده بندی پایین تری قرار خواهید گرفت و هر چقدر هم تلاش کنید نمیتوانید به صفحه اول گوگل با استفاده از اصول منطقی سئو برسید.
پسوندهای .com , .co – .net – .org ساده ترین و بهترین انتخاب های شما برای پسوند است، البته سایر پسوند های با کیفیت متعلق به کشورها هستند مثل .co.uk یا .co.ir
توصیه میکنم که سایت اصلی خودتان را بر روی پسوند بین المللی راه انداری کنید، چرا که این پسوند ها سریع تر به Rank مناسبی میرسند و همچنین در بسیاری از سایت ها و ابزار های حرفهای، امکان استفاده از دامنه ملی را ندارید اگر قصد دارید دامنه خود را عوض کنید حتما این کار را با دقت بالایی انجام دهید چرا که ریسک بسیار بالایی دارد.
نکاتی مهم در انتخاب بهترین نام دامنه
کل مطالبی که در این مقاله گفتیم را به صورت خلاصه برایتان شرح دادیم:
- از اعداد استفاده نکنید: وقتی فردی نام دامنه شما را میشنود، ممکن است نفهمند که چگونه باید اعداد را هجی کنند، مثلا دامنه Number1Ranking.com میتواند NumberoneRanking هم نوشته شود.
- از کلماتی که امکان غلط املایی دارند اجتناب کنید: ممکن است این انتخابها بسیار نام های خلاقانه ای باشد، اما اتفاقی که بین مردم میافتد این است که مردم معمولا وقت کافی برای هجی کردن دامنه ندارند، بنابراین انتخاب نامی که نوشتن آن سخت باشد، قطعا باعث از دست دادن تعداد زیادی مشتری خواهد شد.!
- از دامنه های کوتاه استفاده کنید: هر چیزی که بیش از ۹ کاراکتر باشد، بلند نامیده میشود.