اگر به دنبال مجوز های مورد نیاز در طراحی سایت فروشگاهی هستید، این مقاله را با دقت بخوانید.
اگر شما هم جزو آن اشخاصی هستید که قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی را دارید، اصلا نگران نباشید! دریافت مجوز برای شروع یک کسب و کار اینترنتی اصلا سخت نیست و در چند مرحله ساده میتوانید این مجوز ها را بگیرید.
به چه سایت هایی فروشگاه اینترنتی میگویند؟
وبسایت های اینترنتی چندین نوع دارند، به عنوان مثال وب سایت های شخصی، وب های سایت های شرکتی، وب سایت های خدماتی و … ، همچنین یکی دیگر از وب سایتهای اینترنتی فروشگاه های اینترنتی یا سایتهای فروشگاهی هستند که امروزه بازار بسیار داغی دارند. همانگونه که که از نام این سایت ها مشخص است در این سایتها، محصولات و خدمات به صورت اینترنتی به فروش میرسند. انواع محصولات مختلف مثل مواد غذایی و خوراکی، لوازم آرایشی، لوازم و قطعات الکترونیکی، لباس، کتاب و … را میتوان از طریق فروشگاههای اینترنتی به فروش رساند.
امکانات هر سایت فروشگاهی با توجه به سیاست های کاری هر مجموعه و نوع محصولات متفاوت خواهد بود.
برای طراحی فروشگاه اینترنتی چه مجوز هایی باید بگیرین؟
نماد اعتماد (اینماد یا نماد الکترونیک)
سوالهایی که شاید در زمینه نماد اعتماد داشته باشید:
۱) چگونه باید نماد اعتماد الکترونیک دریافت کرد؟
شما از طریق سایت enamad.ir به راحتی میتوانید برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کنید، آموزش قدم به قدم دریافت نماد اعتماد را میتوانید از طریق مقاله ما در همیار پی اچ پی بخوانید. برای مشاهده آموزش بر روی لینک زیر کلیک کنید.
آموزش دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
۲) مدت زمان اعتبار نماد اعتماد الکترونیک چقدر است؟
اعتبار هر نماد اعتماد، یکسال است و سایتهایی که دارای نماد اعتماد هستند، باید تا حدود ۳ هفته قبل از اتمام اعتبار نماد خود، برای تمدید نماد اقدام کنند، البته در صورتی نماد آنها تمدید میشود که فاقد تخلف و شکایت باشد.
۳) آیا داشتن نماد اعتماد برای فروشگاه های اینترنتی اجباری است؟
بله! با توجه به جرایمی که در اینترنت به خصوص سایت های فروشگاهی اتفاق میافتد، مرجعهای تصویب کننده قانون به این فکر افتادند که وسیلهای وجود داشته باشد که بتواند استاندارد هایی برای یک سایت فروشگاهی ایجاد کند و همچنین یک محیط ایمن برای کاربران ایجاد شود؛ نماد اعتماد الکترونیکی یا همان اینماد مجوزی است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک به فروشگاههای اینترنتی و کسب و کار های اینترنتی با در نظر گرفتن شرایطی، اعطا میشود.
۴) چه زمانی میتوان برای دریافت نماد اقدام کرد؟
همزمان با طراحی سایت و تکمیل کامل محصولات سایت، میتوانید اقدام برای دریافت نماد اعتماد کنید.
۵) برای دریاقت ای نماد هزینهای باید پرداخت شود؟
هنگامی که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کنید، هزینه بسیار کم برای تایید مکان پستی خود و تعهدنامهها بپردازید، اما هنگامی که وظیفه دریافت نماد اعتماد خود را به شرکت طراحی سایت خود میسپارید، ممکن است کمی هزینه بابت پیگیری ها و تنظیمات متعدد به شرکت بپردازید، اما خب ارزشش را دارد چرا که کمی حوصله سر بر است.
انواع نماد اعتماد که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر میشوند چند حالت هستند؟
نماد موقت: در این مرحله از اعطای نماد اعتماد، فروشگاه اینترنتی با حداقل معیارهای ارزشیابی مورد ارزیابی کارشناس قرار میگیرد.
نماد دائم تک ستاره: بعد از بررسی و اعطای نماد موقت، بررسی سایت شما توسط کارشناس جهت اعطا نماد دائم شروع میشود، در این مرحله فروشگاه اینترنتی شما باید مورد تایید قرار بگیرد.
نماد دائم دو ستاره: فرآیند اعطا نماد اعتماد الکترونیکی مانند نماد دائم تک ستاره است و در صورتی اعطا میشود که از گواهی SSL در سایت خود استفاده کنید.
مجوز های آنلاین کسب و کار های اینترنتی
این نوع مجوز دقیقا همان گروه صنفی است، به عنوان مثال برای فروش کالا های سمعی و بصری یا فرهنگی نظیر کتاب نیازمند مجوز وزارت ارشاد است، برای فروش محصولات حوزه سلامت و درمان نیازمند محوز وزارت بهداشت و درمان و یا در هر صنفی که فعالیت میکنید نیاز به پروانه اختصاصی همان اتحادیه یا صنف هستید. لازم به ذکر است که بقیه سایت ها مثل سایتهای شخصی و شرکتی نیازی به دریافت پروانه کسب و کار یا نماد اعتماد الکترونیکی ندارند، این نوع مجوز ها بسته به نوع کسب شما قابل دریافت میباشند.
نکته: با چشم پوشی از نوع فعالیت خود، میتوانید سایت خودتون رو در ستاد ساماندهی ثبت کنید.
ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی:
ستاد ساماندهی، متعلق به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده که وظیفه احراز هویت تمامی سایتهای اینترنتی کشور را انجام میدهد، یکی از مزایای ثبت نام در این سایت، جلوگیری از فیلتر شد است.
در دنیایی زندگی میکنیم که کسب رضایت و اعتماد کاربران بسیار مهم میباشد، یکی از علل هایی که باعث اعتماد کاربران به سایت شما میشود، قرار دادن لوگوی سازمان مربوطه در سایت میباشد، در ضمن توجه داشته باشید که سایتهایی که در این سامانه ثبت نام نکرده اند باید هر چه سریع تر اقدام به عضویت در این سامانه نمایند.لوگوی این سازمان نیز مثل نماد اعتماد الکترونیک به دو صورت موقت و دائمی صادر میشود، نماد موقت زمانی به کاربر اعطا میشود که شما در سامانه عضو باشید و صلاحیت شما در دست بررسی باشد ، در ضمن مدت زمان اعتبار دادم ایم نماد ۶ ماه است. توجه داشته باشید که در صورتی نماد دائم به شما اعطا میشود که اطلاعات شما با اطلاعات سازمان ثبت احوال دقیقا مطابقت داشته باشد و همچنین فعالیت های سایت شما با حوضه کاری مطرح شده در سایت تطابق داشته باشد. عضویت در این سامانه برای تمامی وب سایت های اینترنتی ایرانی لازم است و سایت های شخصی نیز باید در این سامانه عضو شوند؛ این مورد در صورتی است که فقط فروشگاههای اینترنتی ملزم به ثبت نام در سایت ای نماد هستید.
سامانه جامع رسانههای کشور:
با افزایش سایتها و رسانههای آنلاین و افزایش نیاز و تقاضا برای دریافت امتیاز نشریات، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سایتی برای درخواست اخذ مجوز به صورت کاملا آنلاین راه اندازی کرده است.